2021-05-19 07:00Pressmeddelande

Nytt datum för Sigtuna Litterturfestival - 7 maj 2022

Sigtuna Litteraturfestival 7 maj 2022Sigtuna Litteraturfestival 7 maj 2022

- Att träffas på riktigt slår allt!

Nu är det klart att Sigtuna Litteraturfestival bjuder in till en riktig bokfest, lördagen den 7 maj 2022. Festivalen som genomförs för åttonde gången, arrangeras av Destination Sigtuna i stolt samarbete med Sigtunastiftelsen, Piratförlaget och Natur och Kultur samt Sigtuna kommun. Redan nu är programarbetet i full gång.

Sigtuna Litteraturfestival skulle ägt rum under våren 2020 och ett fullspäckat program med spännande samtal och författarmöten var planerat. Men på grund av pandemin, tvingades programgruppen i sista stund fatta beslut om att skjuta upp festivalen.

- Sigtuna Litteraturfestival är och har sedan starten 2011, varit otroligt uppskattat för den unika, filterfria och intima stämningen som uppstår mellan publiken och författarna. Och efter många diskussioner och försök att hitta alternativa digitala lösningar, landade vi i att helt enkelt vänta ytterligare ett år med att genomföra festivalen. Inget går upp mot att träffas på riktigt. Vi får längta efter att ses ett tag till men nu har vi något konkret att se fram emot, säger den lyckliga projektledaren Maria Martin från Destination Sigtuna.

Programarbetet med att skapa Sigtuna Litteraturfestival är redan igång. Precis som tidigare år ligger fokus på att skapa en tillgänglig festival med låga trösklar och spännande möten mellan författare och läsare. Genom åren har festivalen fått stor uppmärksamhet för att lyfta viktiga frågor och relevanta teman och den åttonde upplagan av litteraturfestivalen blir inget undantag.

-Vi har mycket spännande på gång och Sigtuna är den perfekta platsen för en litteraturfestival. Den historiska och pittoreska staden utgör vår scen och vi vill fylla den med liv, lust och engagerade människor, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.


Om Sigtuna Litteraturfestival
Sigtuna Litteraturfestival hade premiär år 2012. Destination Sigtuna stod som arrangör i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun med fler. Sedan dess har Destination Sigtuna, tillsammans med olika aktörer, arrangerat festivalen sex gånger. Sigtuna Litteraturfestivals kärnvärde är läsglädje och tanken är att skapa en mötesplats och läsfest med låga trösklar där personliga och nära möten mellan författare och deltagare kan ske. Under årens lopp har runt 200 författare gästat festivalen och däribland Rickard Ford, Jan Guillou, Vanna Rosenberg, Mikael Niemi och Kerstin Ekman. Den 7 maj 2022 genomförs Sigtuna Litteraturfestival för åttonde gången i ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Piratförlaget, Natur & Kultur, Sigtunastiftelsen och Sigtuna kommun.

Läs mer på www.sigtunalitteraturfestival.se 


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se