2021-05-20 06:00Pressmeddelande

Testa Sigtunas nya utomhusaktiviteter

Sigtuna Bike ArenaSigtuna Bike Arena

 - Mountainbikebana, äventyrsgolf och fler padelbanor

Intresset för utomhusaktiviteter fortsätter att öka och i sommar erbjuder Sigtuna ett rekordstort utbud av roliga saker att göra för barn, vuxna och seniorer. Några nyheter är Sigtuna Bike Arena, äventyrsgolf i Sigtuna stad och på Wenngarn samt nya padelbanor. Inom destinationen finns även tio naturreservat, många vandringsleder och gott om cykelvägar att upptäcka.

Restriktionerna som följt med pandemin har fått många av oss att upptäcka vårt närområde. Den starka oudoortrenden och intresset för att göra roliga saker utomhus är här för att stanna och semesterresor inom Sverige toppar svenskarnas semesterplaner för sommaren 2021. Det visar färska siffror från Visit Sweden*.

- Sigtuna har en fantastisk natur och närheten till Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping gör destinationen till ett perfekt utflyktsmål. Vi har även ett starkt och innovativt näringsliv och förutom spännande nyheter som Sigtuna Bike Arena och nya äventyrsgolfbanor på Strandpromenaden i Sigtuna stad och på Wenngarn, finns det nu snart 6 padelanläggningar med 42 banor, tio naturreservat, sex uppmärkta vandringsleder och många cykelvägar inom destinationen, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna.

Arbetet med att anlägga Sigtuna Bike Arena pågår för fullt i och omkring den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar. Delar av anläggningen väntas öppna upp i sommar och ambitionen är att erbjuda cykling som passar alla, från barn och ungdomar, familjer och motionärer till proffs. Förutom Sigtunas invånare förväntar man sig att besökarna kommer att komma från Stockholm, Uppsala och hela Mälardalen eftersom det saknas någon motsvarande cykelanläggning i regionen. 

Två nya bangolfbanor öppnar i sommar på Strandpromenaden i Sigtuna och på Wenngarn. Äventyrsgolfbanan i Sigtuna stad utgår från Sigtunas unika historia och man spelar förbi runstenar, en tre meter lång vikingabåt, olika byggnader och historiska platser i Sigtuna stad. På Wenngarn är den spännande minigolfbanan förlagd på den stora gräsytan strax framför Wenngarns bageri.

Ingen har undgått den nya supertrendiga folksporten padel. I sommar är det premiär för Sigtuna stadsängars anläggning vilket gör att Sigtuna numer kan skryta med 42 padelbanor förlagt på 6 anläggningar inom destinationen.

Fler roliga utomhusaktiviteter
Andra häftiga aktiviteter att testa i Sigtuna är
miljövänlig wakeboard hos the Cable Park vid Halmsjön, nära Stockholm Arlanda Airport. The Cable Park är Skandinaviens största kabelpark och här kan du åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate och kiteboard. Istället för att åka efter en båt dras du efter en eldriven linbana.

På Erikssund Padel och Event kan man förutom att spela padel, även testa tandemtrav. Att köra häst är verkligen en speciell upplevelse. Förutom kraften, farten och spänningen mår vi bra av att vara nära djur.  

I destinationen finns även 6 golfbanor och en lång Mälarkust, perfekt för att paddla kanot, kajak eller SUP.

Läs mer om Sigtunas utbud av utomhusaktiviteter här

*Visit Swedens Temperaturmätning
Visit Sweden genomför en fördjupad månatlig Temperaturmätning som visar svenskarnas funderingar under pandemin. I undersökningen frågar man svenskar om resmål, typ av semester som planeras och bokningstankar, om reklam och utlandssemester, om resandet i pandemin och om framtidens resande, efter pandemin klingat av. Läs mer om undersökningen
här


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se