2009-04-28 15:03Pressmeddelande

Vikingapaddling till Sigtuna

null

27 juni ser en ny kajaktävling dagens ljus, Vikingapaddlingen. Evenemanget sker i samma anda som skridskotävlingen Vikingarännet - en tävling för motionärer i Mälarens historiska farvatten. Målet är Sigtuna, Sveriges första stad.

Det är Mats von Wowern, Sigtunabo och engagerad kajakpaddlare som tagit initiativet till tävlingen som arrangeras i samarbete med några av Friluftfrämjandets lokala föreningar i området. Starten sker i Uppsala och några andra platser i Mälaren med gemensam målgång i Sigtuna. Detta för att anspela på Sigtuna som historisk mötesplats. Sträckan för paddlingen är cirka 3 mil.

- Att paddla kajak från Uppsala till Sigtuna tar några timmar om du har lite erfarenhet men man behöver absolut inte vara proffs för att kunna delta, säger Mats von Wowern.

Vid målgången i Sigtuna välkomnas paddlarna av ett Vikingagille i den vikingaby som finns i Sigtuna under sommaren. Här kommer också Vikingapaddlingens huvudpris en splitterny kajak från Tahe Marine att lottas ut.

För mer pressinformation om Vikingapaddlingen kontakta Sofia af Geijerstam sofia.geijerstam@sigtunaturism.se 08 594 806 54 /  0735 93 55 68


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se