2009-03-05 15:05Pressmeddelande

Välkommen ombord på Jumbo Hostel

null

Monter F01:42

 Jumbo hostel är vandrarhemmet som inte liknar något annat. En riktig höjdare fast på land. I Sigtuna Turisms monter på Turmässan i Göteborg 19 - 22 mars får du träffa Oscar Diös - mannen som gav flygmaskinen ett nytt liv.

Alldeles intill infarten vid Stockholm Arlanda Airport står hon - en Boeing 747 med det passande namnet LIV. Tidigare flög hon både charter och pilgrimsturer. Nu tar hon istället emot sina passagerare på land. Ett helt nytt liv för den pensionerade Jumbojeten.

- Arlanda kommer att få nya annorlunda övernattningsmöjligheter och även en spännande attraktion. Detta hoppas vi ska väcka ett ökat intresse till Stockholm och regionen, säger Oscar Diös, initiativtagare och vd på jumbo Hostel.

Jumbon erbjuder 72 bäddar med lyxsvit i planets tidigare cockpit. Från svitens panoramafönster har man en magnifik utsikt över flygplatsen. Varje rum har dessutom utrustats med en platt-tv där man kan följa alla avgångar...Rena drömmen för flygplansintresserade. Jumbo Hostel har också möjlighet att ta emot mindre konferensgrupper för den som bara är nyfiken på att gå en rundtur finns ett café öppet för besökare. Är du tillräckligt modig får du ta en promenad ut på vingen. Jumbo Hostel finns representerat i Sigtuna Turisms monter FO1:42 under TUR-mässan.

Presskontakt. Sofia af Geijerstam, pressansvarig Sigtuna Turism 0735 93 55 58, Oscar Diös vd Jumbohostel 070 676 86 60 www.jumbohostel.se 

www.sigtunaturism.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se