2010-09-22 12:49Pressmeddelande

Till alla trångbodda Stockholmare!

null

Som tror att det är omöjligt att få ett förstahandskontrakt, ha råd med radhus eller villa. I Sigtuna byggs det mest i hela Sverige. I bästa läge för alla smaker och plånböcker. Det vill nätverket ”Bo i Sigtuna” berätta för Stockholmarna och har därför gjort gemensam sak i att marknadsföra destinationen på 1960-talsvis och bussa intresserade från Stockholm City. I Sigtuna bjuds man en gratis tur och visning av såväl lägenheter som villor och radhus. Som värdar står Sigtunahem, Wåhlin fastigheter och Peab Bostad AB i ett unikt samarbete.

 Den 2 oktober kl 10 går bussar från Cityterminalen till Sigtuna för visning av splitternya lägenheter på Södergatan och villor i Steninge allé, liksom både lägenheter, villor och radhus i den nya stadsdelen Steningehöjden. Därtill bjuds på en guidad tur genom Sigtuna stad. Bussen går sedan tillbaka till Stockholm kl 14.

-Inte sedan 1969 har så många hyresrätter funnits tillgängliga på en och samma gång i Stockholmsområdet, säger Kicki Björklund, VD AB Sigtunahem.

 Sigtunahem har förvärvat 459 hyresrätter i såväl Märsta som Steninge och Sigtuna alldeles nyligen och bygger dessutom ett drygt hundratal i egen regi. Inflyttning sker under de närmaste två åren. Därtill bygger Wåhlin fastigheter 145 hyresrätter i centrala Märsta med inflyttning till årsskiftet. Om Stockholm stad skulle bygga hyresrätter i samma takt skulle det motsvara  13 000 hyresrätter. Peab är den största byggaktören i Sigtuna kommun med cirka 1 500 byggrätter. Det handlar om egna hem – det vill säga villor, radhus och kedjehus.

 

Följande bostäder är klara för inflyttning från november till april 2011.

Södergatan Nord 172 lägenheter/hyresrätt                 1 rok - 4 rok

Södergatan Syd 145 lägenheter/hyresrätt                   1 rok – 4 rok

Steninge Backe 54 lägenheter/hyresrätt                      2 rok - 3 rok

Steninge Allé villor

Steningehöjden 40 lägenheter/hyresrätt                       1 rok - 4 rok

Steningehöjden villor, radhus och kedjehus

Nätverket ”Bo i Sigtuna” leds av Camilla Zedendahl, VD för Sigtuna Turism. I nätverket ingår byggare, fastighetsägare, mäklare, banker, Stockholm Arlanda Flygplats och Sigtuna kommun med syfte att marknadsföra destinationen Sigtuna.

 

För mer information och publiceringsfria bilder:

Marina Ekdal, AB Sigtunahem, e-post: marina.ekdal@sigtunahem.se

Ulrika Wedén, PEAB Bostad AB, e-post: ulrika.weden@peab.se

Mårten Norén, Wåhlin fastigheter AB, e-post: m.noren@wahlinfastigheter.se

 

För anmälan till visningresan besök:

www.boisigtuna.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se