2010-11-04 12:21Pressmeddelande

Sveriges största julmarknad inomhus

null

Den 13 november kl. 10:00 slår Steninge Slottsgalleria upp portarna till Sveriges största julmarknad inomhus.

Julmarknaden hittar du i den magnifika stenladugården från 1873 som sjuder av julstämning och traditionsanda. Detta år har julmarknaden fått ett nytt utseende med två nya aktörer, Orrefors Kosta Boda och Entrébutiken Steninge. Här finns också en ny restaurang, Steninge Kök & Skafferi samt en trädgårdsavdelning där Trädgårdsmästarna i Steninge huserar. Nytt i år är också att Steninge erbjuder glasmålning i regi av Lindshammar glasbruk/Klafreström kristall. Den fantastiska julstämningen och det underbara hantverket är självklart kvar. Julmarknaden pågår varje dag från 13 november till 23 december.

Julevenemang på Steninge Slottsgalleria

Öppnar: 13 november och pågår fram till den 23 december. Fri entré. Öppettider: måndag till fredag 11-18, lördag och söndag 10-17 Vägbeskrivning: Ta E4:an följ brun skyltning Steninge Slott. Fortsätt fram till Stenladugården där ni hittar julmarknaden. Det tar ca 30 minuter från Stockholm.

För bildmaterial och mer information kontakta:

Pressansvarig: Jessika Krekula, tel: 08-592 595 06

E-post: jessika.krekula@steningeslott.se eller gå in på www.steningeslott.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se