2012-04-25 14:03Pressmeddelande

Svensk konst visas på Steninge i sommar

null

Steninge Slottsgalleria visar denna sommar utställningen Steninge Swedish Art 2012. Utställningen visar olika uttryck i svenskt måleri och svensk grafik. En av konstnärerna som ställer ut är Peter Åström.

– Inspiration kommer från det vanliga livet runt mig i New York C, och måleriet är ett sätt för mig att hitta nya utmaningar i livet, berättar Peter Åström.

Peter Åström har sedan 1973 bott I USA. Hans konst utmanar betraktaren bland annat genom hur han arbetar med linjer i målningar, teckningar och kollage på ett inspirerande och lekfullt sätt.

I Steninge Swedish Art 2012 visas också Clara Hallencreutz färgstarka och humoristiska konstverk, Johnny Acostas inspirerande popkonst och Ulrika Anderssons spännande och innovativa bilder.

Övriga konstnärer som deltar i utställningen är: Birgitta Watz, Hans Frode, Catarina Edlund, Emelia Linderholm, Jeanette Karsten, Manuela Vintilescu, Lena Linderholm och Yrjö Edelmann.

Utställningen pågår från 5 maj till 26 augusti 2012.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se