2024-01-19 12:57Pressmeddelande

Succé för Nya Frukostklubben

Nya Frukostklubben Närmare 100 företagare var samlade i Kämpastens nybyggda restaurang- och konferensbyggnad för en gemensam frukost och föreläsning.

Under ett års tid har Destination Sigtuna bjudit in samtliga företagare i kommunen till Nya Frukostklubben – och de regelbundna träffarna är mycket populära. I genomsnitt 80 deltagare per gång har kommit för att byta erfarenheter och knyta kontakter. Idag har ett fullbokat Frukostklubben haft sin första träff för året på konferensanläggningen Kämpasten.

Ett år har passerat med Nya Frukostklubben. Ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Sigtuna kommun där samtliga företagare i kommunen bjuds in en gång i månaden för att lyssna på inspirerande föreläsare. Fotbollsproffset Tomas Brolin, tv-kocken Catarina König och entreprenören Per Taube är några inspirerande talare som har gästat Frukostklubben under det gångna året. 

Att öppna upp Frukostklubben för hela näringslivet var en av de första förändringar som Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun och VD för Destination Sigtuna, genomförde när hon tillträdde som VD för bolaget förra året.

- För mig kändes det viktigt med ett forum där hela näringslivet kunde stråla samman. Tidig morgon är också en tid då många har möjlighet att delta, säger Annika Bröms.

Annika Bröms, VD, Destination Sigtuna

Frukostklubben är ett samarbete mellan Sigtuna kommun och Destination Sigtuna. På bilden Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun och VD för Destination Sigtuna.

Ambitionen med Frukostklubben har varit att skapa ett professionellt nätverk där man alltid ska ha fått chansen att prata med andra och knyta nya kontakter.

- Ingen ska gå från Frukostklubben utan att ha pratat med en annan företagare eller berättat om sitt företag för nya ansikten. Min förhoppning är att man alltid går ifrån Frukostklubben med en ny kontakt i sin telefonbok, fortsätter Annika Bröms.

Responsen för Nya Frukostklubben har varit positiv och intresset att delta på Frukostklubben är stort. Det har varit över 700 företagare fördelat på förra årets nio träffar. Eventet har stundvis varit fullbokad med väntelista.  

Idag, fredag den 19 januari, har Frukostklubben haft sin första träff för år 2024. Närmare 100 näringsidkare samlades i Kämpastens nybyggda konferensanläggning för att bland annat lyssna på Katarina Hägg, VD för Stockholm School of Economics Executive Education, som äger Kämpasten. Katarina Hägg sitter också med i Handelshögskolans ledningsgrupp och hon berättade om Handelshögskolans mission och vision. 

Nästa Frukostklubb anordnas den 23 februari i Rosersberg. Vill du också få inbjudningar till Frukostklubben och vara en del av Sigtuna äldsta företagsnätverk? Det är helt gratis att vara med. Registrera dig och läs mer om Frukostklubben här.

Annika Bröms och Tomas Brolin

Annika Bröms och Tomas Brolin, före detta fotbollsproffs och numera entreprenör, bosatt i Sigtuna, på ett av höstens Frukostklubb på Erikssunds Säteri.

 Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att stärka kommunens attraktionskraft som destination för besökare från hela världen, samt att stärka det lokala näringslivet. Annika Bröms är sedan 2023 VD för bolaget. För mer information, besök Destination Sigtunas webbplats


Kontaktpersoner

Carola Ålstig Andersson
Verksamhetsansvarig
Carola Ålstig Andersson