Martin Holloway, köksmästare på Stora Brännbo, representerar Sverige i den internationella kocktävlingen Copper Skillet, som äger rum i samband med IACC:s årliga världsmöte på Zermatt resort, Midway, Utah, USA fredag den 28 mars 2008. Kockar från 8 olika länder tävlar om att bli årets IACC Copper skillet kock. De tävlande kockarna har 30 minuter på sig att prestera sitt bästa utifrån exakt likadana råvarukorgar, utrustade endast med gasolkök som hjälpmedel. Martin har en hög ambitionsnivå och satsar på att vinna tävlingen. Tiden fram till tävlingen ägnar Martin till minutiösa förberedelser. Varje vecka kan man se hur Martin lagar olika rätter i Stora Brännbos reception, vilket uppskattas av Stora Brännbos gäster som får njuta av dofter, smaker och syn. – Jag gör det här för att träna inför publik med tidtagarur för att förutsättningarna ska vara så lika tävlingsmomentet som möjligt. Man måste ha minst en tre-fyra olika rätter förberedda i huvudet, eftersom ingen på förhand får veta vilka råvaror som kommer att ligga i korgen.” säger Martin Holloway. Martin kom till Stora Brännbo för ett drygt år sedan med en klar ambition att göra en satsning på matupplevelsen. Martins tydliga vision är att varje måltid ska vara balanserad och av jämn kvalitet och han använder gärna svenska och internationella influenser i sin matlagning. Att jobba i team och utveckla gästkontakter är också viktigt. Tillsammans skapar vi ett kreativt klimat som ger våra gäster en helhetsupplevelse av Stora Brännbo. - Detta är ett bevis på att den förändringsprocess och utveckling av matupplevelsen som inleddes för två år sedan ger resultat. Vi är väldigt stolta över att ha Martin som kökschef och han är i högsta grad delaktig och oerhört viktig i arbetet att utveckla Stora Brännbo till att bli en av Sveriges bästa mötesanläggningar, säger ägarna Björn Jonzon och Lotta Boman. IACC är en internationell organisation med konferensanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade konferensanläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service. Medlemsanläggningarna är specialister på att möta mötesmarknadens krav på personlig service och kvalitet. Personalen som arbetar på en IACC-anläggning har möjligheter att prova på att arbeta på en annan IACC-anläggning, både inom och utom landets gränser För mer information kontakta: Lotta Giesenfeld Boman, Stora Brännbo Konferens och Hotell, tel: 08-592 575 00, e-post: lotta.boman@storabrannbo.se www.storabrannbo.se
Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se