2016-11-17 16:23Pressmeddelande

​Steninges traditionella julmarknad öppnar portarna

null

Nu är julmarknaden igång i Stenladan på Steninge. Över 1500 kvadratmeter fulladdade med julklappar och julstämning. Hantverkarna är på plats och vällagad julmat är serverad i nya restaurangen, Steninge Bruk.

Steninges traditionella julmarknad har öppet varje dag ända fram till jul mellan kl 10:00 och 18.00. Som vanligt äger den rum på övervåningen i den vackra stenladugården från 1800-talet, Stenladan. Här utlovas mängder av julklappar, godis och pynt, vacker hantverk och svensk mattradition. I restaurangen Steninge Bruk på nedervåningen serveras högklassig julmat och på ovanvåningen serveras kaffe och det mesta hembakat som hör julen till.

I Trädgårdsmästeriet har vi laddat upp med alla julens blommor och granar och i Steningekompaniet finns som alltid julklappar till de flesta.

För bildmaterial och mer information kontakta:

Marika Khodr, Steninge Slott AB, marika@steningeslottsby.se eller 0709-681564

Tommy Johansson, Steningekompaniet tommy@steningekompaniet.se eller 08-590 90 532

Mer information finns också på steningeslottsby.se.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se