2011-02-13 13:46Pressmeddelande

Steninge slott i samarbete med Fotografiska Galleriet

null

Steninge slott i samarbete med Fotografiska Galleriet hälsar välkommen till vårens konstutställning på Stenladans övre plan. Steninge Slott kan återigen erbjuda högkvalitativ konst och formgivning till sina besökare.

–Vi är extra glada att Fotografiska Galleriet valt att samarbeta med Steninge Slott”, säger Andrea Engsäll, marknadschef på Steninge Slottsgalleria. De har på kort tid etablerat sig som fotokonst-Sveriges största scen, därför känns det mycket bra att kunna erbjuda deras utställningar även utanför innerstan.

Många spännande konstnärer deltar med konst, glaskonst och installationer. Totalt omfattar utställningen ca 600 m2.

Utställningen pågår 24 februari – 3 april 2011. Fri entré.

Utställande konstnärer:

Fotografiska / Jacob Felländer
Gunilla Lifvergren
Uta Jacobs
Carl Nielsen
Sackarias Luhanko
Jeanette Karsten
Margareta Gelles
BrittMarie Järnström Lindell
Camilla Carlsson
Niclas Engsäll
Otto von Schwerin

www.steningeslott.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se