2010-10-15 14:06Pressmeddelande

Sigtuna välkomnar Tällberg Forum

null

Det internationella Tällberg Forum 2011 hålls i Sigtuna. Från hela världen väntas upp till 700 deltagare komma för att diskutera frågor kring global samverkan.

 

Den 29 juni till 3 juli 2011 välkomnar Sigtuna Tällberg Forum 2011 – ett återkommande internationellt och politiskt oberoende forum för samtal kring frågan ”Hur i hela världen skall vi leva tillsammans – Vi människor och vi med naturen?”. Temat för 2011 års forumarbete blir ”Hur kan vi komma överens om att bli överens” med tonvikt på ekonomi- energi- och miljöekvationen.

– Tällberg Forums relevans för människor ligger i förmågan att ha handen på tidens puls i den ständiga utforskningen av de krafter som formar framtid. Vår metod bygger givetvis på analys och vetenskap, men vi behöver också kulturens förmåga till intuition och fantasi. Men också naturen är oss en aldrig sinande källa till inspiration, säger Bo Ekman ordförande Tällberg Foundation.

 

- Vi är oerhört stolta och glada över att Sigtuna kommun får förtroendet att stå värd för ett stort kvalitetsarrangemang i världsklass. Det har en stor betydelse för vår kommun och belyser återigen vilken kapacitet destinationen Sigtuna har att ta emot möten av den här kalibern, säger kommunstyrelsens ordförande kommunalrådet Anders Johansson .

 

- Att valet föll på Sigtuna gläder oss enormt. Den historiska platsen, de goda kommunikationerna och vår stora kapacitet av konferensanläggningar ger en perfekt miljö för de stora möten som söker de informella mötenas möjligheter, säger Camilla Zedendahl, vd på Sigtuna Turism.

 

För att kunna möta Tällberg Foundations önskemål samarbetar nu hela Sigtuna, däribland Sigtuna stads sju konferensanläggningar, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, Stockholm Arlanda Flygplats, Sigtuna kommun och Sigtuna Turism.

- Det är fantastiskt att arbeta i Sigtuna där samarbete är en självklarhet, inte bara ett vackert ord, säger Camilla Zedendahl.

 

- Tillsammans med grundaren av Tällberg Foundation Bo Ekman och hans skickliga medarbetare har vi i kommunledningen och hela destinationen Sigtuna under ett kort och mycket intensivt arbete hittat bästa möjliga plats och upplägg för detta internationellt viktiga och stora arrangemang. Å kommunens vägnar hälsar vi Tällberg Forum 2011 in Sigtunas delegater välkomna till oss i juni 2011, säger kommunstyrelsens ordförande kommunalrådet Anders Johansson .

 

Fakta om Tällberg Foundation:

Under snart 30 år har stiftelsen Tällberg Foundation samlat människor till möten. Initiativtagaren Bo Ekmans grundtanke är att låta människor från olika håll i världen och från olika verksamheter mötas i öppna samtal under stor frihet. Tällberg Foundation anordnar workshops, conversations, lärresor, studier och speciella projekt välden över i syfte att bidra till insikt och förståelse om viktiga frågor om samtid och framtid. Tällberg Foundation har sedan 2005 anordnat Tällberg Forum.

 http://www.tallbergfoundation.org/TÄLLBERGFORUM/TällbergForum2011/tabid/967/Default.aspx

Fakta om destinationen Sigtuna:
För över tusen år sedan skapades Sigtuna som en mötesplats. Här började Sverige. Idag står destinationen värd för över 500 000 gästnätter per år och ligger på fjärde plats i Sverige när det gäller hotellnätter. Här finns ett samlat utbud om 3 000 bäddar, klassificerade från tre till fem stjärnor, samt ett stort antal möteslokaler. Sedan februari i år kompenserar hotell- och konferensnäringen för sina koldioxidutsläpp och är därmed Sveriges första klimatneutrala destination. Destinationen inrymmer Sveriges första stad Sigtuna och Sveriges största flygplats Stockholm Arlanda Airport.

 

För mer information kontakta:      

Anders Johansson (s), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, tfn 073- 633 87 85   

Camilla Zedendahl, vd Sigtuna Turism, tfn: 0709-906 973

Sofia af Geijerstam, pressansvarig i Sigtuna kommun, tfn 073-661 35 59


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se