2012-08-17 07:30Pressmeddelande

Sigtuna Litteraturfestival livestreamar

null

Nu kan alla som vill följa Sigtuna Litteraturfestival lördagen den 18 augusti ta del av några av programpunkterna via nätet genom livestream. Genom den svenska tjänsten Bambuser ökas tillgängligheten, och efter festivalen ligger filmerna kvar på nätet.


- Alla ska kunna delta på Sigtuna Litteraturfestival. Genom att livestreama kan fler följa vår festival, även de som inte har möjlighet att ta sig till Sigtuna. Efter festivalen kan vi alla njuta av programpunkter vi missat eller se om våra favoriter, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna, arrangör och initiativtagare.

Ett urval av programpunkterna kommer att livestreamas, allt från Bodil Jönssons framträdande till den brittiska skrivargruppen Dark Angels workshop "Creative writing in business - An introduction".

- I en allt mer globaliserad värld, där ordets makt sprids genom twittrande och bloggande, är det en självklarhet under vår festival att social media får samsas med författarmöten, skrivarskolor, workshops och familjeaktiviteter, säger Therese Göterheim, ansvarig för digital marknadsföring på Destination Sigtuna.

En dag  - 42 programpunkter. På http://www.facebook.com/sigtunalitt visas livestreamen och här presenterar vi nyheter varje dag.

Senast i raden inkomna programpunkter är True Crime-författaren Anders Sundelin, aktuell med boken Den magiska cirkeln, som handlar om den beryktade Salaligan som härjade på 30-talet och är ett av Sveriges mest kända kriminalfall. Hör honom berätta om den fascinerande historien på biograf Gröna Ladan kl.11 under Sigtuna Litteraturfestival.

Sigtuna Litteraturfestival är ett samarbete mellan aktörerna Destination Sigtuna, Brombergs Förlag och Tällberg Foundation. Sigtuna Litteraturfestival är ett långsiktigt projekt och visionen är att om 10 år ha vuxit till en veckas lång festival. www.destinationsigtuna.se

För mer information kontakta:
Camilla Zedendahl, VD Destination Sigtuna AB, mobil: 070-990 69 73, E-post: camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se
Anna Lakmaker, projektledare, Destination Sigtuna AB, mobil: 073-944 34 21, E-post: anna.lakmaker@destinationsigtuna.se
Carin Urell Hultgren, Brombergs Förlag, mobil: 070-518 47 84, E-post: carin.urell.hultgren@brombergs.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se