2013-08-17 07:00Pressmeddelande

Sigtuna Litteraturfestival 17-18 augusti livestreamar

null

Under Sigtuna litteraturfestival i helgen bjuds på många spännande samtal och föredrag. Som en extra service livestreamas därför utvalda programpunkter under dagarna på festivalens sajt och de kommer även att finnas tillgängliga efteråt.

 Exempel på programpunkter som streamas är Tomas Sjödin, Henning Mankell, KG Hammar, Maria Sveland, Anders Wijkman, Åsa Nilsonne, Karin Alvtegen, Patrik Lundberg, Kristina Ohlsson, Anders Roslund och Börge Hellström samt den litterära högmässan med Caroline Krook och Ewa Fröling.

Även några av de programpunkter som genomförs på Sigtunastiftelsen kommer att filmas och finnas tillgängliga efteråt.

Streamingen är uppdelad i två kanaler på festivalens sajt sigtunalitteraturfestival.se. Klicka här för att se: kanal 1 och kanal 2.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 

För mer information kontakta:

Camilla Zedendahl, VD Destination Sigtuna AB, mobil: 070-990 69 73, E-post: camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se

Sofia Hiller, Destination Sigtuna AB, mobil: 073-640 16 20, E-post: sofia.hiller@destinationsigtuna.se

För hela programmet:

sigtunalitteraturfestival.se

facebook.com/sigtunalitt

#SigtunalittOm Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se