2013-11-07 12:15Pressmeddelande

Sigtuna bjuder på en femte julmarknad

null

I år utökas de traditionella julmarknaderna i Sigtuna stad med en femte marknadsdag den 22 december.  Den femte julmarknaden kommer att ha fokus på mat, dryck och allt som hör till det dukade julbordet.

De traditionella fyra julmarknaderna i Sigtuna stad kommer i år att utökas med en femte marknadsdag. Marknaden den 22 december bjuder på torghandel med det mesta som hör hemma på det traditionella julbordet. Som till exempel lax, ostar, korvar, karameller och mycket mera.

Anledningen till att det i år blir en femte marknadsdag är att den fjärde marknaden i år går av stapeln den 15 december och då är det långt kvar till julafton. De ordinarie julmarknaderna sker 24 november, 1 december, 8 december och 15 december samt en extra bara för i år: 22 december.

Julmarknad i Sigtuna stad

I över femtio år har de traditionella julmarknaderna i Sigtuna lockat besökare från när och fjärran. På julmarknaderna i Sigtuna bjuds det på klassisk torghandel med allt i från klassiskt julhantverk till olika matprodukter. Läs hela programmet här!

Fler julmarknader Sigtuna

Missa inte Steninge Slotts mysiga julmarknader varje dag under perioden 16 november-23 december.

På Skoklosters Slott bjuds på mysig julmarknad helgen 30 november-1 december.Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se