2013-08-06 09:00Pressmeddelande

Pressinbjudan till Sigtuna Litteraturfestival 17-18 augusti

null

Henning Mankell, Maria Sveland, Roslund & Hellström, Berättarministeriet, KG Hammar, Kristina Ohlsson, Karin Alvtegen och Carl Johan De Geer är några av deltagarna i årets Sigtuna Litteraturfestival 17-18 augusti. Med oväntade möten, hög tillgänglighet och något för alla bjuder Sigtuna in till två dagar fyllda av läslust och eftertanke.

För andra året i rad bjuder Sigtuna Litteraturfestival på möten mellan författare och läsare i alla åldrar. Hela Sigtuna stad står som arena. Angelägna samtal och författarmöten varvas med sagoläsning, bokmarknad, litteraturgudstjänst, workshops, guidade turer och utställningar. På programmet finns ämnen som åldrandets gåta, vårt förhållande till döden, filosofi till vardags och samtal om vad det innebär att leva i vår tid.

Datum: 17-18 augusti

Plats: hela Sigtuna stad

Anmälan för press: litteraturfestival@destinationsigtuna.se

Biljetten hämtas sedan ut i biljettältet på Stora torget under festivaldagarna 17-18 augusti. Alla lokaler har begränsat antal platser och biljetten gäller i mån av plats. 

Önskas båtbiljett, ange det i mailet. Båten avgår båda dagarna kl.09.00 från Stadshusbron i Stockholm och ankommer kl.11.20 till Sigtuna. Avgång tillbaka till Stockholm kl.15.40 och ankomst till Stockholm kl.18.00. http://www.stromma.se/sv/Stockholm/Skargard/Temakryssningar/Sigtuna-litteraturfestival/

Exempel på några programpunkter:

Svenska PEN och ICORN diskuterar yttrandefrihet. Samtal med Ola Larsmo och Helge Lunde.

Ser vi en förlorad arabisk vår? Javeria Rizvi Kabani visar filmen Zero Silence

Författarmöte Roslund & Hellström. Högaktuella med boken Två Soldater om gängkriminialitet och utanförskap.

Fler deltagare på Sigtuna Litteraturfestival:

Henning Mankell, Maria Sveland, KG Hammar, Ingelin Angerborn, Henrik Arnstad, Kristina Ohlsson, Karin Alvtegen, Po Tidholm, Caroline Krook, Åsa Nilsonne, Maria Küchen, Marika Griehsel, Bengt Göransson, Bo Ekman, Carl Johan De Geer, Ted Hesselbom och Anders Wijkman är några av deltagarna.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 

För mer information kontakta:

Camilla Zedendahl, VD Destination Sigtuna AB, mobil: 070-990 69 73, E-post: camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se

För hela programmet:

sigtunalitteraturfestival.se

facebook.com/sigtunalitt

#SigtunalittOm Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se