2013-06-14 12:00Pressmeddelande

Pressinbjudan till palmoljepanel i Almedalen

null

Oro för orangutangerna i Sigtuna.

Nej, det finns inga orangutanger i Sigtuna. Däremot finns en genuin oro för den utveckling vi ser för orangutanger och andra djur, växter och människor i de områden som drabbas av avskogning på grund av odling av palmolja. Inom Sigtunas samarbete för en hållbar destination vill man göra något åt saken och välkomnar till ett mingel och paneldiskussion för att lyfta frågan. 

Vad vet man i Sverige om palmolja och vår användnings globala konsekvenser? Destination Sigtuna presenterar en helt färsk undersökning från NOVUS om allmänhetens kännedom kring palmolja.

Mattias Klum berättar om sina erfarenheter av vilka konsekvenser produktionen av icke certifierad palmolja ger.

Paneldiskussion med:
Gunhild Stordalen, läkare och ordf. Stordalen Foundation & GreeNudge  

Håkan Wirtén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF

Karin Åström, vice ordf. Svenska Naturskyddsföreningen

AnnaLena Norrman, Miljö- och kvalitetschef Martin & Servera

Louise König, Hållbarhetschef KF/Coop


Datum: Tisdagen 2 juli, kl 17.00-18.30 

Plats: Fartyget Tre Kronor i Visby hamn 

Anmälan för press: sofia.hiller@destinationsigtuna.se

Föranmälan krävs! Har du föranmält dig och fått en bekräftelse via e-post finns du med på vår lista i dörren. Först till kvarn gäller, men vi hoppas naturligtvis att alla som vill komma får plats.

hallbardestination.se Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se