2013-05-13 12:00Pressmeddelande

Pressinbjudan till invigningen av Prinsessutställning på Sigtuna museum

null

Den 1 juni öppnar ”Från Ingegerd till Estelle – en prinsessutställning”, en helt ny utställning på Sigtuna museum. Tusen år av prinsessor knyter samman historia och nutid, från Sigtunas egen Ingegerd till dagens tronarvinge, prinsessan Estelle. Utställningen invigs kl.12.00 av prinsessan Christina.

I utställningen medverkar bl a Carl Johan De Geer, Catti Brandelius, Herman Lindqvist, Gudrun Schyman, Diana Orving, Bella Rune och Susanna Strömqvist.

- Vi tror att de tillsammans kan addera flera intressanta delar i bilden av Ingegerd och efterföljande prinsessors öden. De funderar över kvinnors roll genom tiderna; vad det betyder att bli bortgift, att vara prinsessa och hur könsrollerna ser ut, säger Ted Hesselbom, ny chef för Sigtuna museer.

Pressvisning kommer att ske:

Fredagen den 31 maj kl. 10.00-11.00

Plats: Sigtuna museum, Stora gatan 55, Sigtuna

Vid pressträffen deltar Ted Hesselbom, chef Sigtuna museer.

Samma dag som utställningen invigs, lördagen den 1 juni, arrangeras även festival i hela Sigtuna med Ingegerdfestival – en heldag om prinsessan Ingegerd från 1000-talet med spännande seminarier och guidade turer, Kulturskolans dag, modevisning, musik, dansuppvisningar och massor av prova på-aktiviteter på vatten, hästrygg och land.

För anmälan, bilder och bokning av extra visning:

Sofia Hiller, Destination Sigtuna AB, sofia.hiller@destinationsigtuna.se, mobil: 073-640 16 20

För ytterligare frågor, kontakta:

Ted Hesselbom, chef Sigtuna museer, ted.hesselbom@sigtuna.se, mobil: 073-6663271

Utställningen är producerad av Sigtuna museum i samarbete med Riksantikvarieämbetet, Statens Historiska museer och Destination Sigtuna.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se