2015-01-21 10:30Pressmeddelande

​Pressinbjudan: Provsmaka nya recept på ekologisk höna med Sigtunas och Arlandas hotell

null

Nu lanserar Sigtunas hotellsamarbete egna recept på höna. Varför?

Att ta tillvara på så mycket som möjligt av våra råvaror är klokt både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv – därför är svinn en viktig fråga.

Vi tycker att goda råvaror ska tas till vara och inte eldas upp. Därför har kockarna på Sigtunas och Arlandas hotell provlagat höna. Allt för att inspirera fler att laga och att hjälpa till att återupprätta hönan. Välkommen till en diskussion om svinn, att provsmaka höna och att ta del av nya recept!

I alla tider har höna varit en uppskattad maträtt på våra bord. Inte minst genom den klassiska rätten Höns i Curry. Idag är det svårt att hitta höna i butik och den finns sällan på restaurangmenyn. Samtidigt bränns runt 1 miljon hönor upp varje år istället för att tas tillvara. Men nu är hönan på väg tillbaka – och den är ekologisk. Utmärkt tycker vi.

Välkommen att delta:

Måndagen den 9 februari kl. 14.00-15.30

Plats: Radisson Blu Arlandia Hotel, Kabinvägen 3, Stockholm Arlanda Airport 

Kl. 14.00 

Introduktion till projektet

Kl. 14.15-14.40 

Panel om svinn av mat med bl. a Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg på Visita och Mikael Robertsson, Mikrob Consulting.

Kl. 14.50 

Provsmakning av olika hönsrecept med: 32 rum och kök, Clarion Hotel Arlanda Airport, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Sigtunastiftelsen, Sigtunahöjden och Stora Brännbo

Anmäl dig senast 3 februari till:

Sofia Hiller, Destination Sigtuna AB, sofia.hiller@destinationsigtuna.se, mobil: 073-640 16 20


Recepten hittar du även på: hallbardestination.se


Om Sigtunas hållbarhetsarbete:

Sedan 2009 samarbetar Destination Sigtuna med 14 hotellanläggningar i Sigtuna samt Stockholm Arlanda Airport runt hållbarhet. Som Sveriges fjärde största hotelldestination och hemkommun till Sveriges största flygplats känner Sigtuna ett särskilt ansvar att säkerställa att utvecklingen sker på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Fokus inom hotellnätverket är därför handling och kunskapsdelning kring frågor som rör klimat, mat och samhälle med målet att tillsammans göra skillnad.


Hotellen som är med i samarbetet kring en hållbar destination är:

32 Rum & Kök, Best Western Arlanda Hotellby, Clarion Hotel Arlanda Airport, Ibis Styles Stockholm Arlanda Airport, IFL Kämpasten, Hotell Anstalten, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu SkyCity Hotel, Rosersbergs slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Steningevik Konferens samt Stora Brännbo Konferens och Hotell.  Dessutom ingår Destination Sigtuna AB och Stockholm Arlanda Airport.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se