2014-06-11 14:17Pressmeddelande

Pressinbjudan: Ny båttur binder ihop vikingahistorien Uppsala-Sigtuna-Birka

null

Följ i vikingarnas fotspår med Rederi Mälarstadens nya båttur Uppsala-Sigtuna-Birka. Med en spännande och vacker båtutflykt genom historiens vingslag har alla historieintresserade en ny sommarpärla att se fram emot.

Media inbjudes att delta på premiärturen tisdagen den 24 juni, med dessa hållpunkter:

11.00 Avgår från Sigtuna hamn

13.00 Angör Birkas hamn på Björkö

15.15 Avgår från Birkas hamn

17.15 Angör Sigtuna hamn

M/S Sjösaga har Sigtuna som hemmahamn och trafikerar under perioden 24 juni-28 augusti. 

På tisdagar avgår båten från Sigtuna till vikingastaden Birka tur och retur, samt Räkkryssning från Sigtuna på kvällen.

På onsdagar och torsdagar körs Uppsala-Sigtuna-Birka tur och retur. Från Uppsala körs Tacokryssning med trubadur på kvällen.

På fredagar trafikeras Uppsala-Sigtuna-Mariefred med aktiviteter och buss hem. 

Båten avgår kl 09.00 från Uppsala och kommer fram till Sigtuna kl 11.00. Turen går sedan från Sigtuna kl 17.15 vidare till Uppsala, de aktuella dagarna.

För anmälan och mer info kontakta:

Sofia Hiller, Destination Sigtuna AB, sofia.hiller@destinationsigtuna.se, mobil: 073-640 16 20

Niclas Eriksson, Rederi Mälarstaden, tel: 070-736 91 61

info@rederimalarstaden.se                     Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se