2015-05-04 13:31Pressmeddelande

Ny stor glasutställning på Steninge slott i sommar

null

Konst från Glasriket i Småland tar plats på Galleri Steninge i utställningen Steninge loves Småland. Utställningen där 15 konstnärer ställer ut sin glaskonst har vernissage lördagen den 9 maj.

– Det känns jättespännande att få visa utställningen Steninge loves Småland. Det är fantastiska konstnärer och glaskonst som måste upplevas, säger Tommy Johansson på Steningekompaniet.

Konstnärerna som deltar i utställningen är; Ludvig Löfgren, Mats Jonasson, Fredrik Nielsen, Lena Bergström, Åsa Jungnelius, Kjell Engman, Bertil Vallien, Ulrika Hydman Vallien, Martti Rytkönen, Anna Ehrner, Olle Brozén, Göran Wärff, Jeanette Karsten och Micke Johansson. I utställningen finns glasbruk som Orrefors, Kosta Boda, Målerås med flera representerade.

– Vår idé med utställningen var att lyfta den glaskonst tillsammans med traditionen av glashantverk som finns i Smålands Glasrike. På Steninge passar det alldeles utmärkt tycker jag, då vi här har en tradition att visa just glaskonst, säger Tommy Johansson.

Steninge loves Småland pågår mellan 9 maj till 2 augusti. Vernissage är lördagen den 9 maj kl. 12. Under vernissagedagen kommer flera av konstnärer finnas på plats.

För mer information och kontakt med konstnärer: Tommy Johansson, Steningekompaniet, tel: 08- 590 905 32


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se