2013-09-04 11:34Pressmeddelande

Nu springer Sigtuna för Världens Barn

null

– ett hjälpande motionslopp i stadsidyll

Den 7 september är det dags igen för Sigtuna Stadslopp, en tävling där både vuxna och barn springer till stöd för Världens Barn. För sjunde året i rad anordnar Lions en rolig motionstävling för alla som vill springa längs Sigtunas idylliska gator och promenadstråk. Allt överskott går oavkortat till Radiohjälpens insamlingen Världens Barn.

- Vi på Lions är stolta över att kunna säga att vi skapat en tradition av Sigtuna Stadslopp, för sjunde året i rad anordnar vi motionstävlingen som dessutom hjälper utsatta barn, säger Carl Gustaf Kjellberg, på Lions i Sigtuna. Alla som vill får möjlighet att springa genom vår fantastiska stad. Vi har vuxenklasser som antingen springer den 10 eller 5 kilometer långa banan eller promenerar 5 kilometer i lugnare tempo. För ungdomar finns en runda på 2,2 kilometer och de allra yngsta rusar Stora Gatans alla 750 meter.

Knatteloppet – där alla är vinnare

Knatteloppet är lite extra speciellt. Som en symbol för att detta är en dag då alla världens barn är vinnare, får alla knattar startnummer 1. Och när de går i mål kommer de, precis som alla andra, att hamna överst på prispallen.

För mer information och anmälan gå till: www.sigtunastadslopp.se/

Om Lions

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,3 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt. Hjälpen sker från människa till människa och styrs av lokala behov, då nätverket av medlemmar i Lions finns i 200 länder.

VÄRLDENS BARN genom Radiohjälpen

Radiohjälpen har sedan år 2000 mottagit över 800 miljoner kronor i gåvor från allmänheten till insamlingen för Världens Barn. Insamlingen sker i samarbete med sjutton organisationer, som alla verkar för att hjälpa ännu fler av världens barn till en bättre framtid. Lions är en av dessa organisationer och vi i Sverige verkar genom de insatser som klubbarna i landets olika kommuner gör. De pengar Lions tar in är i allmänhet riktade till projekt i länder och orter, där det finns organisationer, såsom Lions klubbar, som kan följa upp att de insamlade medlen kommer fram.Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se