2018-02-08 10:19Pressmeddelande

​Märsta Förenade huvudsponsor till Sigtuna Litteraturfestival

null

- Lilla Litteraturfestivalen gästar Barnens Dag

För sjätte året bjuder Sigtuna Litteraturfestival in till läsfest och spännande författarmöten med Sigtuna stad som arena. Nytt för årets festival är att Märsta Förenade är festivalens huvudsponsor. Därmed får festivalen en stark partner och Lilla Litteraturfestivalen får sig en extra skjuts i sitt utförande den 5 maj.

- Vi är mycket glada över att Märsta Förenade har valt att sponsra festivalen. Vi har lagt ned mycket tid på att hitta en mer hållbar organisation med stabilare ekonomiska förutsättningar. Därför är det extra roligt att festivalens huvudsponsor har både en lokal anknytning och att de sedan tidigare är samarbetspartner till Destination Sigtuna, säger Eva Camel Fuglseth, vd för Destination Sigtuna.

Nytt för i år är att Lilla Litteraturfestivalen arrangeras både i Sigtuna stad och i anslutning till Märsta Förenades evenemang Barnens Dag på Västerbytorp, beläget mellan Rosersberg och Arlanda. Utöver det ordinarie programmet får barnen möta Jeanette Milde i en workshop och lyssna till sagor. Dessutom delas 300 böcker ut. I Sigtuna stad sker Lilla Litteraturfestivalen på Sigtuna bibliotek. Här bjuder man in till sagoläsning med Pija Lindenbaum och möten med bokhundarna Muffin, Flora och praon Scott i bokbussen i bibliotekets trädgård för en mysig högläsningsstund med de allra bästa lyssnarna.

Programarbetet för Sigtuna Litteraturfestival pågår för fullt och redan nu är Marie-Louise Ekman, Bea Uusma, Uje Brandelius, Jan Guillou, Martina Haag, Mikael Niemi och Anders Roslund klara som medverkande. Programmet i sin helhet släpps i mars.

Fakta om skoldagen:
Fredagen den 4 maj arrangeras Sigtuna Litteraturfestivals skoldag där kommunens elever i åk 1-7 bjuds in att delta i olika läsprojekt under våren. Skoldagen sker på FORUM i Märsta och medverkande författare är Per Gustavsson och Lena Ollmark, Patrik Bergström, Kajsa Gordan, Ann-Helén Laestadius samt Elias och Agnes Våhlund. Skoldagen arrangeras av Sigtuna kommun med hjälp av Skapande skola.

Fakta om Märsta Förenade:
Märsta Förenade är en sammanslutning av 65 ägarföretag/åkerier med huvudkontor i Rosersberg. Märsta Förenade startade 1943 och arbetar för att vara ett sunt val i skapandet av det framtida samhället.

Idag är det drygt 500 enheter och drygt 550 personer som arbetar genom Märsta Förenade. Under verksamhetsåret 2016/2017 passerade Märsta Förenade 770 miljoner i omsättning och har under de senaste 4 åren dubblat sin omsättning.

Läs mer om festivalen på sigtunalitteraturfestival.se

För mer information, kontakta:
Eva Camel Fuglseth, vd, Destination Sigtuna, mobil: 0739-109 290, e-post: eva.camel@destinationsigtuna.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se