2017-05-08 08:00Pressmeddelande

​Maria Sebnat Martin ny projektledare för Sigtuna Litteraturfestival 2018

null

- nu börjar arbetet!

Sigtuna Litteraturfestival går nu in i en förberedande fas inför uppstart 2018. I veckan sätter den nya projektledaren Maria Sebnat Martin igång arbetet med att forma innehåll och knyta samarbetspartners och sponsorer till festivalen samt att vidareutveckla festivalens struktur och innehåll.

Sigtuna Litteraturfestival tar paus under 2017. Under varumärket ”Del av Sigtuna Litteraturfestival” genomförs dock liksom tidigare den mycket omtyckta Skoldagen då kommunens elever bjuds på läsprojekt under våren och författarmöten den 19 maj.

- Destination Sigtunas styrelse har givit klartecken till att påbörja förberedelserna inför ett genomförande av Sigtuna Litteraturfestival 2018. Festivalen skall fortsätta hålla hög kvalitet i kombination med en viss breddning. Den behöver vara ekonomiskt hållbar och samarbetspartners kommer även fortsatt att vara mycket viktiga. Rekryteringen av Maria Sebnat Martin borgar för ett nytag runt både innehåll, struktur och finansiering och vi är övertygade om att Marias erfarenhet kommer ge Sigtuna Litteraturfestival nya förutsättningar att leva vidare, säger Eva Camél Fuglseth, vd för Destination Sigtuna AB.

Maria Sebnat Martin har tidigare under flera år arbetat i ledningsgruppen för konstbiennalen Marrakech Biennale, som projektledare och VIP relations manager. Maria har även startat och drivit flera företag inom turism och events, sedan hon på 90-talet ansvarade för vinfestivalen på Kronovalls slott, Österlen.

Sigtuna Litteraturfestival har under fem år i rad bjudit in till en läsfest i slutet av augusti med ordets kraft i centrum. Senast deltog bl a Samar Yazbek, Booker-prisbelönade Anne Enright, Linda Olsson, Cynthia Haven, Kjell Westö, Andrzej Tichý, John Ajvide Lindqvist, Bob Hansson, Negar Naseh, Ebba Witt-Brattström och Sven Wollter m fl.

För mer information, kontakta:
Eva Camél Fuglseth, vd, Destination Sigtuna AB, mobil: 073-910 92 90,
e-post:eva.camel@destinationsigtuna.se

Maria Sebnat Martin, projektledare, Sigtuna Litteraturfestival, mobil: 076-080 56 35
e-post: maria.martin@destinationsigtuna.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se