2018-03-06 09:11Pressmeddelande

Lena Andersson till Sigtuna Litteraturfestival

null

Nu är det klart att ännu fler folkkära och prisade svenska författare kan läggas till den gedigna listan av årets medverkande. Lena Andersson, Anna Laestadius Larsson, Sara Lövestam, Ann-Helén Laestadius, Linda Skugge, Emma Hamberg och Danny Wattin kommer alla att gästa årets festival.

-Det ska bli oerhört spännande att diskutera folkhemmet på bredden och tvären med Jan Guillou, som inte bara har skildrat folkhemmet litterärt, utan också i hög grad varit med och format det och vår syn på det, som journalist och författare genom decennier av starka intellektuella gärningar. Jag ser verkligen fram emot det, säger Lena Andersson.

Tisdagen den 20 mars släpps programmet för Sigtuna Litteraturfestival 2018 i sin helhet. Med ca 25 programpunkter under en dag bjuder festivalen in till en läsfest för alla åldrar. Festivalen sker i hela Sigtuna stad där den mysiga miljön är en stor del av upplevelsen.

Några höjdpunkter ur årets program:

  • Lena Andersson och Jan Guillou – Samtal om folkhemmet i skönlitteraturen
  • Ann-Helén Laestadius och Mikael Niemi – Om att ta makten över den egna historien
  • Anders Roslund – Om Piet Hoffmann och Ewert Grens i nya thrillern Tre timmar
  • Pija Lindenbaum och Uje Brandelius – Om samtiden i bilderboken

Totalt medverkar ett tjugotal författare på festivalen som går av stapeln 5 maj. Sedan tidigare står klart att följande författare kommer att finnas på plats: Jan Guillou, Anders Roslund, Martina Haag, Mikael Niemi, Pija Lindenbaum, Marie-Louise Ekman, Bea Uusma, Uje Brandelius, Kristina Ohlsson, Christoffer Carlsson, Pascal Engman, Per Schlingmann och Kristina Appelqvist.

Läs mer om festivalen på www.sigtunalitteraturfestival.se

Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i stolt samarbete med Märsta Förenade, Piratförlaget och Sigtuna kommun.

________________________________________________________________________________

För mer information, kontakta:

Eva Camél Fuglseth, vd, Destination Sigtuna AB, mobil: 073-910 92 90,
e-post: eva.camel@destinationsigtuna.se

Christina Kivi, pressansvarig, Piratförlaget, mobil: 0768-54 49 64 e-post: christina@piratforlaget.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se