2015-05-05 09:00Pressmeddelande

​Kerstin Ekman klar till Sigtuna Litteraturfestival

null

Nu står det klart att Kerstin Ekman, en av Sveriges mest lästa författare, gästar Sigtuna Litteraturfestival 22-23 augusti. I gott sällskap av bl a Masha Gessen, Agneta Pleijel, Håkan Nesser, Lena Andersson, Kristina Kappelin och Anna-Clara Tidholm medverkar hon i den fjärde upplagan av festivalen.

Med oväntade möten, hög tillgänglighet och något för alla bjuder Sigtuna Litteraturfestival in till två dagar i augusti fyllda av författarmöten, samtal och läslust med ordets kraft i centrum.

- Att Kerstin Ekman väljer att delta på Sigtuna Litteraturfestival med ett av sina få publika framträdanden känns fantastiskt. Kerstin Ekman är inte bara en av Sveriges främsta författare, hon har dessutom -bokstavligt talat, kämpat för yttrandefrihet i motvind, säger Camilla Zedendahl, vd Destination Sigtuna.

Kerstin Ekman hör till en av Sveriges mest lästa författare. Hon debuterade 1959 med detektivromanen 30 meter mord. Sedan debuten har det blivit ett tjugotal titlar i olika genrer, med bland annat romansviten Kvinnorna och staden och romanerna Händelser vi vatten, Gör mig levande igen och Grand finale i skojarbranschen. Kerstin Ekman har erhållit ett flertal stora litterära priser som Augustpriset 1993 och 2003, Pilotpriset, Litteris et Artibus och Ivar Lo-priset. 1978 valdes hon in i samfundet De nio och Svenska Akademien, som hon lämnade efter Rushdie-affären 1989.

Med dryga 70-talet punkter på programmet bjuds det på samtal, debatter och författarmöten varvade med sagoläsning, workshops, bokmarknad, litteraturgudstjänst, guidade turer och utställningar med Sigtuna stad som arena.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar.

Hela programmet presenteras den 18 maj på: sigtunalitteraturfestival.se

För mer information kontakta:

Camilla Zedendahl, VD Destination Sigtuna AB, mobil: 070-990 69 73, e-post: camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se

Karin Sallander, projektledare Sigtuna Litteraturfestival, mobil: 073-931 76 60, e-post: karin.sallander@destinationsigtuna.se

Sofia Hiller, pressansvarig, mobil: 073-640 16 20, e-post: sofia.hiller@destinationsigtuna.se

Följ festivalen på: facebook.com/sigtunalitt

#Sigtunalitt


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se