2018-10-08 14:22Pressmeddelande

Jul i Sigtuna 2018

null

Jul i Sigtuna

Julen knackar snart på dörren och vad kan vara mysigare än att gå på julmarknad? I Sigtuna finns flera olika marknader att välja mellan. Inomhus för den frusne eller utomhus i Sigtuna stad eller i lantlig slottsmiljö. Kombinera eller besök dem en och en. Avsluta gärna med god julmat – hotellen i Sigtuna dukar upp inför jul och erbjuder flera fina julpaket.

JULMARKNADER;

Sigtuna stads julmarknad. Börja julfirandet i Sigtuna stad. Skapa stämning i den pittoreska lilla staden som gjord för julmys.
Under de fyra söndagarna före jul pågår Sigtuna stads traditionella och mycket uppskattade julmarknad. Gator och gränder fylls med julkänsla från förr. Marknaden har fri entré och gratis parkering.

Datum: söndagarna 25 nov, 2 dec, 9 dec och 16 dec kl.11.00-16.00

Läs mer på; https://destinationsigtuna.se/attraktion/sigtuna-julmarknad/

Steninge julmarknad
Den 18 november slås portarna upp till den traditionella Julmarknaden i Steninge Slottsby.
Här finns hantverkare på plats, de fina nya butikerna har presentförslagen klara och i restaurangen står godsakerna uppdukade. Gör en mysig utflykt med hela familjen för att äta gott och handla i vacker miljö bredvid Steninge Slott!

Datum: Varje dag från den 10 november - 23 december kl. 11-18 vardagar 10–17 helger

Steninge Trälada - Jul med Carola

Få artister i landet är så genuint förknippade med julen som Carola. I Steninge Slottsby tar hon med oss in i en trälada med hö och halm och ett event som bjuder unga och gamla på en julupplevelse de sent skall glömma!

Datum: 23 nov – 1 dec

Boka biljetter här

Herresta Lada – Adventsöppet
Välkommen till lokala hantverksutställningar, presentbutik & ekologiskt café. Flera lokala hantverkare finns på plats. Njut av den fina platsen och stämningen på Herresta Lada.

Datum: 9 dec och 16 dec kl. 11.00–17.00

Skånelaholms slotts julmarknad. Ett av våra mest okända lantslott, Skånelaholm, öppnar upp dörrarna för julmarknad. Hemgjorda delikatesser, lokalt hantverk och aktiviteter för både stora och små. Spökvandringar, klassisk gitarrmusik i det nyinvigda slottscaféet. Ponnyridning i slottsparken. I barnverkstad får barn i alla åldrar utlopp för sin kreativitet.

Datum: 15 dec kl. 11.00 – 15.30


Wenngarns bageri & café – Julmys. Njut av den bästa julfrukosten, baka pepparkakor, lyssna på körsång, träffa Tomten, provsmaka julgröten och köp roliga julklappar. Gott om utrymme för lek och bus i den stora slottsparken.

Datum: 24 nov 08.00 – 22.00

JULBORD;
Alla sorters julbord Sigtuna är utbudet av julbord stort. Här dukar man upp allt det goda man kan önska sig.Sigtunastiftelsen, Hotell Kristina, Rosersbergs Slottshotell, Stora Brännbo, Sigtunahöjden, 1909 Sigtuna Stadshotell, Sigtuna Creperi samt Steninge Bruk är exempel på restauranger som med sin speciella twist bjuder oss att smaka på julen.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se