2009-09-29 14:25Pressmeddelande

Idéhistorikern Sverker Sörlin i Skoklosters vackra slottsmiljö

Lördagen 10 oktober kl.15.00 berättar Sverker Sörlin, prisbelönt idéhistoriker och professor i miljöhistoria, om sin nya uppmärksammade bok "Darwin - Den blinde skaparen" (Svante Weyler förlag).

"En insiktsfull beskrivning av samspelet mellan miljö och begåvning"

Uppsala Nya tidning

"Den som vill bli närmare bekant med denne revolutionär mot sin vilja rekommenderas att läsa Sörlins bok"

DN

Vem var egentligen Darwin? Hur lyckades han föra fram en så pass
revolutionerande teori som evolutionsläran? Sverker Sörlin tecknar på ett medryckande och folkbildande sätt ett porträtt i helfigur av den store tänkaren. Och fram träder en ganska annorlunda bild av en sällsamt modern man. En man som ansåg att slaveri var förkastligt och alla raser var lika värda. En man som hatade blod, men var med vid samtliga tio barns födslar. En man som för omvärlden aldrig underlät att stryka under sin hustrus stora betydelse för honom som människa och vetenskapsman.

Datum: lördagen 10/10, kl 15.00. Pris: 100 kr

Slottet öppet för visning och du kan äta lunch i Slottskaféet eller på Skoklosters Wärdshus (nominerat till bästa kök 2009).

För mer information besök www.skoklostersslott.se eller kontakta Bengt Kylsberg, tel 08-402 30 74, e-post: bengt.kylsberg@lsh.se

Kort om Sverker Sörlin

Sverker Sörlin, född 1956, är idéhistoriker och professor i miljöhistoria, knuten till Tekniska Högskolan i Stockholm. Han är också författare till en rad böcker inom främst idéhistoria och han fick 2004 Augustpriset för Världens ordning och Mörkret i människan. Europas idéhistoria 1492-1918. Hans författarskap omfattar även essäistik, populärvetenskap, samhällsdebatt samt kulturkritik, främst Dagens Nyheter. År 2006-2009 är han ordförande i den svenska kommittén för det Internationella Polaråret.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se