2018-02-21 09:00Pressmeddelande

Fler stjärnförfattare klara för Sigtuna Litteraturfestival

null

Hyllade svenska spänningsförfattarna Anders Roslund, Kristina Ohlsson, Christoffer Carlsson, Pascal Engman, Per Schlingmann och Kristina Appelqvist är nu också klara för Sigtuna Litteraturfestival 2018.
– Vi är mycket stolta över våra spänningsförfattare och glada att så många av dem väljer att komma till Sigtuna. Vi vet att spänningsromaner lockar många läsare och det här blir ett gyllene tillfälle för dem att möta sin favoritförfattare, säger Ann-Marie Skarp, vd för Piratförlaget.
Till Sigtuna Litteraturfestival kommer alltså Anders Roslund, som lanserar sin nya bok thrillern Tre timmar under festivalen. Boken är en fristående fortsättning på Tre sekunder och Tre timmar.
- Att kunna komma tillbaka till Sigtuna Litteraturfestival känns så himla bra – jag har ju vid det här laget besökt de flesta bokfestivaler som finns i Europa och Sigtuna är en av de absolut proffsigaste. Och att dessutom kunna göra det i ett nytt författarskap, med en helt nyutgiven bok som bara kommer att vara ett par dagar gammal och nu får träffa sina läsare en allra första gång, blir lika spännande för mig som för Tre timmar, säger Anders Roslund.
Totalt medverkar ett tjugotal författare på festivalen som går av stapeln 5 maj. Sedan tidigare står klart att följande författare medverkar; Jan Guillou, Anders Roslund, Martina Haag, Mikael Niemi, Pija Lindenbaum, Marie-Louise Ekman, Bea Uusma och Uje Brandelius.
Programmet i sin helhet släpps under senare delen av mars. Läs mer om alla medverkande författare på www.sigtunalitteraturfestival.se och www.piratforlaget.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se