2013-06-27 13:00Pressmeddelande

Berättarministeriet gästar Sigtuna Litteraturfestival

null

I dagarna uttryckte Yohio att barn och unga måste läsa mer för att förbättra och berika sitt språk. Kanske är det vad som krävs för att få just barn och ungdomar motiverade? På Sigtuna Litteraturfestival diskuterar Berättarministeriet och Valstaskolan denna brännheta fråga.

- Alla barn bär på drömmar, idéer, tankar, åsikter och erfarenheter. Att uttrycka dem är viktigt. Men lika viktig är känslan att andra lyssnar till oss. Vi vill diskutera hur vi på ett lustfyllt sätt kan få flera barn och unga att känna sig trygga i det skrivna och lästa ordet. Kan skönlitteraturen spela en roll i unga människors liv? säger Reza Saleh, verksamhetsansvarig för Berättarministeriet.

Tillsammans med Åsa Lundholm, litteraturpedagog vid Valstaskolan i Märsta diskuterar Reza Saleh frågan om ungas läs och skrivvanor under ledning av Tidningen Vi Läsers chefredaktör, Jonas Eklöf.

Om Berättarministeriet:

Berättarministeriet driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8 – 18 år. Syftet med verksamheten är att på ett lustfyllt och kreativt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet. Berättarministeriet är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som drivs i samverkan mellan den privata, den offentliga och den ideella sektorn. www.berattarministeriet.se

För andra året i rad bjuder Sigtuna Litteraturfestival på möten mellan författare och läsare i alla åldrar med Sigtuna stad som arena. Med 60 programpunkter på programmet bjuds på samtal och författarmöten varvade med sagoläsning, bokmarknad, litteraturgudstjänst, workshops, bokbindning, guidade turer och utställningar.

Ur programmet på Sigtuna Litteraturfestival:

Henning Mankell, Maria Sveland, KG Hammar, Roslund & Hellström, Kristina Ohlsson, Karin Alvtegen, Po Tidholm, Caroline Krook, Åsa Nilsonne, Bengt Göransson, Carl Johan De Geer, Ted Hesselbom och Anders Wijkman är några av deltagarna.

Årets Sigtuna Litteraturfestival genomförs i brett samarbete mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 

För mer information kontakta:

Camilla Zedendahl, VD Destination Sigtuna AB, mobil: 070-990 69 73, E-post: camilla.zedendahl@destinationsigtuna.se

Sofia Hiller, Destination Sigtuna AB, mobil: 073-640 16 20, E-post: sofia.hiller@destinationsigtuna.se

Carin Urell, programgruppen, mobil: 070-51 84 784, E-post: carin@urellpublishing.se

För hela programmet:

sigtunalitteraturfestival.se

#SigtunalittOm Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se