2012-01-30 11:18Nyheter

Vikingarännet satsar på Tjejränn och Kortis

null

Snart är det dags för Vikingarännet, världens största skridskotävling på naturis. I år lanserar Vikingarännet ett Tjejränn med start i Sigtuna och en kortare variant öppen för alla, Kortis – med mål i Sigtuna. Som vanligt är det först till första staden som gäller. Utöver spurtpris bjuder Sigtuna och Stockholm Arlanda Airport på vikingastämning på isen, varma drycker och hejande åskådare.

Vikingarännet genomförs antingen söndagen 12 februari eller 19 februari med start i Skarholmen Uppsala. Beräknad tid för elitklassens passering av Sigtuna stad är beräknad till strax före klockan 9.00 och priser delas ut till förste Vikingarännetåkaren som når Sigtuna, samt vinnaren av kortdistanssträckan Kortis som har sin målgång i Sigtuna. Förutom priser bjuder Destination Sigtuna i samarbete med Sigtuna kommun och Stockholm Arlanda Airport på vikingastämning ute på isen med öppna eldar och förtäring. På åkarstationen bjuds på varm dryck.

Missa inte heller Månskensskridskor på Sigtunafjärden lördagen den 4 februari kl.17-21 med start vid Ångbåtsbryggan. Över 200 marschaller är tända på isen och alla är välkomna att åka skridskor eller promenera och njuta av isen och marschallerna. Mat och dryck finns att köpa på Våfflan.

Kom ihåg att alltid kolla upp isens status och att alltid ha med ispiggar, stav, ombyte och annan skyddsutrustning. All skridskoåkning sker på egen risk. För mer information om isarnas status se www.vikingarannet.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se