I Sveriges allra första stad och snabbast växande kommun samlas politiker, opinionsbildare och företagsledare för andra året i rad i maj för att diskutera framgångsrik samhällsutveckling och hur vi tillsammans bygger Sverige.
Den 9-10 maj äger mötet Nya vägar och nya handslag rum i Sigtuna. Mötet handlar om frågor som sysselsättning, demografiska förändringar och utanförskapsproblem såväl som infrastrukturinvesteringar och hållbarhetskrav som kommuner, företag och andra samhällsbyggande aktörer står inför.
– Vi behöver samtala om processerna bakom framgångsrika nya initiativ för att förstå hur dessa kan utformas till bestående affärsmodeller som upprustar och utvecklar människor, samhällen och fastigheter, säger Caroline Stiernstedt Sahlborn, projektledare på Tälllberg Foundation.
Några av deltagarna på plats är Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, jämställdhetsministern Nyamko Sabuni, Hans-Olov Olsson, vice-ordförande för Volvo Car Corporation och Kristina Alvendal, direktör för Airport City Stockholm och tidigare stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Deltagare i Nya vägar och nya handslag är personligt inbjudna. Allmänheten är välkommen till en öppen konsert på kvällen den 9 maj.
Mötet genomförs av Tällberg Foundation i partnerskap med Sigtuna kommun. Några veckor senare står Tällberg Foundation värd för Sveriges viktigaste återkommande globala möte, Tällberg Forum. I år äger Tällberg Forum rum den 14-17 juni i Tällberg i Dalarna.
Läs mer om programmet.
Läs mer om medverkande.
Tid och plats
9- 10 maj på Steninge Slott, Sigtuna
Kontakt
För mer information kontakta Caroline Stiernstedt Sahlborn, 070 249 77 81 eller caroline.sahlborn@tallbergfoundation.org.
Eventsponsorer:
Lerums kommun, Länsstyrelsen i Stockholms län, PEAB, SigtunaHem, Sigtuna Kommun, Steninge Slott, Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.
Om Sigtuna kommun
Historien börjar med kung Erik Segersäll på 970-talet. Hans vision var att skapa ett nytt land, under en gud och en kung. För att lyckas grundade han Sigtuna, Sveriges första stad. Här samlades folk från när och fjärran, fattade viktiga beslut och byggde det nya landet. Och så har det fortsatt.
Sigtuna är idag Sveriges snabbast växande kommun med drygt 41 000 invånare, med Arlanda, Märsta, Rosersberg och Sigtuna stad inom sina gränser. Näringslivet växer och över 26000 personer har sin arbetsplats här. Än idag är Sigtuna en viktig mötesplats. 19 miljoner resenärer passerar årligen kommunen genom Stockholm Arlanda Airport och placerar Sigtuna kommun på fjärde plats i Sverige beträffande antal hotellövernattningar. Endast Stockholm, Göteborg och Malmö har fler.
Tällberg Foundations sponsorer:
Carl Bennet AB, e-man, Fritt Ord, Jochnick Foundation, Mindhouse, Region Dalarna, Sigtunastiftelse, Stampen, Svenska PostkodLotteriet, Vinnova
och även…. Aitellu, International Herald Tribune.
Om Tällberg Foundation
Tällberg Foundation är en ideell, obunden organisation som grundades 1981. Stiftelsens huvudsakliga fokus är att samla ledare från hela världen och från varierande bakgrund för diskussion och eftertanke. Tällberg Foundation skapar många nya samtal genom egna arrangerade seminarier, workshops, analyser, lärresor och även i en rådgivande kapacitet. Stiftelsen är baserad i Stockholm och i Tällberg i Dalarna.
Tällberg Forum och stiftelsens övriga aktiviteter möjliggörs av generösa bidrag från både privata och offentliga sponsorer. För mer information se www.tallbergfoundation.org och Tällberg Foundation contributors.
Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se