2013-07-05 14:30Nyheter

Sigtuna välkomnar Scandic till palmoljejakten

null

Nu har även Scandic beslutat att inte använda palmolja i sin fritering. Sigtunas samarbete för en hållbar destination välkomnar dem in i palmoljejakten! Det är en spännande vecka. Först pratar Destination Sigtuna palmolja i Almedalen och Sigtuna kommun deklarerar nollvision för palmolja. Och nu berättar Scandic denna glada nyhet. För det är tillsammans vi kan göra skillnad. Eller som Petter Stordalen säger i en intervju i Miljöaktuellt: ”Det är de små sakerna som kommer rädda världen”.

- Jag måste erkänna att jag var en av de relativt okunniga, innan Clarion Hotel Arlanda berättade om sitt arbete för att ta bort palmoljan för övriga Sigtunahotell på ett av våra nätverksmöten. Men med kunskap växer engagemang. Därför har hotellen runt Arlanda & Sigtuna börjat prata med sina leverantörer för att kartlägga den palmolja som ingår i maten. För palmolja finns i så mycket, vi vet bara inte om det. Och därför var vi i Almedalen och lyfte frågan tillsammans med en fantastiskt kunnig panel, säger Camilla Zedendahl, vd Destination Sigtuna, i ett blogginlägg från Almedalen.


Läs mer på hallbardestination.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se