2012-08-09 16:02Nyheter

Sara Lövestam välkomnas tillbaka till Sigtuna

null

Sara Lövestam kommer nu till Sigtuna Litteraturfestival och tillbaka till hemstaden Sigtuna.

Hon skriver - I samma lilla stad där jag en gång i tiden lånade hundratals böcker på Sigtunastiftelsens bibliotek och tätade mitt eget språk med ord av Ulf Stark, Maria Gripe, Michelle Magorian – i samma stad ska jag nu sitta och prata om mitt  författarskap och min tegelstensroman i sällskap av Ulf Stark, Ilon Wikland och ett helt gäng andra författare, illustratörer, runristare, egenutgivare, sagoläsare och professorer.

Möt denna spännande författare på Sigtuna Litteraturfestival den 18 augusti. I stadens myller, på ett café, samtalar Sara Lövenstam om sin senaste bok: Tillbaka till henne. 


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se