2013-07-16 09:00Nyheter

Romeo och Julia i Sigtuna

null

För andra året i rad bjuder Sigtuna Litteraturfestival på möten mellan författare och läsare i alla åldrar. Hela Sigtuna stad står som arena. Angelägna samtal och författarmöten varvas med sagoläsning, bokmarknad, litteraturgudstjänst, workshops, guidade turer och utställningar. Bland annat visas utställningen "Romeo och Julia i Sigtuna" på Sigtunas bibliotek. Barnen på Hällsbo förskola i Sigtuna har under våren arbetat med Shakespears pjäs Romeo och Julia. Tolkningarna utspelar sig i Sigtunamiljö och många av berättelserna har inte lika mörka slut som originalet har. 


Mer ur programmet:

Hur ska vi lyckas att inspirerar unga att erövra det skrivna och lästa ordet? Tillsammans med Åsa Lundholm, litteraturpedagog vid Valstaskolan i Märsta, diskuterar Reza Saleh, Berättarministeriet,  frågan om ungas läs och skrivvanor under ledning av Tidningen Vi Läsers chefredaktör, Jonas Eklöf.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 

Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se