2017-05-09 08:43Nyheter

RC Chocolat i Sigtuna utnämnt till Årets bästa café

null

Årets Bästa Café är krogguiden White Guides finaste pris. Det ges till ett café som bjuder på en mycket hög nivå i Mästarklass på alla de delar som utgör en caféupplevelse. Vinnaren kvalificerar sig genom sin totalpoäng. Om fler caféer presterar på samma nivå avgör poängen på drycker och bakverk. Med utmärkelsen Årets Bästa Café premierar White Guide Café det bästa inom den svenska cafékulturen just nu.

På första plats, med högst betyg på både helhet och på mat och dryck, ligger R C Chocolat i Sigtuna. Såhär lyder juryns motivering:
”För att med stor hantverksskicklighet ha skapat ett möte mellan fransk och svensk konditorikultur där experimentlusta och atmosfär gör att man ständigt längtar tillbaka.”

– Fikakulturen är ytterst välmående i Sverige just nu, kommenterar Lena Ilkjaer, chefredaktör för White Guide Café. Med tanke på konkurrensen från närmast dygnet-runt-öppna restauranger i storstäderna och dagligvaruhandeln är det viktigare än någonsin för kaféer att satsa på ett innovativt och personligt utbud – och de gör de verkligen.

Under året har White Guides anonyma testare besökt cirka 450 kaféer runt om i landet. Av dessa har 351 kvalificerat sig för den kaféguide som lanserades i samband med prisutdelningen.

Med på listan finns även Tant Bruns Kaffestuga i Sigtuna.

RC Chocolat finns att besöka både i Sigtuna stad och på Terminal 3, 5 och i Skycity på Stockholm Arlanda Airport. Läs mer här!


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se