2011-06-23 11:18Nyheter

Publika höjdpunkter under Tällberg Forum i Sigtuna

null

Vi närmar oss Tällberg Forum i Sigtuna med stormsteg. Den 29 juni-3 juli samlas människor från hela världen hos oss för att diskutera de stora framtidsfrågorna. Och du får var med!

Här är några höjdpunkter du inte får missa och instruktioner om hur man gör för att kunna delta: 

29 juni kl.20.00 Konsert i Mariakyrkan, To Be Human - Att vara människa

Visions of Bach, Händel and Schweitzer

Ett fantastiskt program med J. S. Bach i mångahanda tolkningar som folkmusik, afrikansk tolkning och jazz, men också klassiska tolkningar som kompletteras med musik av G.F. Händel. Medverkar gör den internationellt erkände sopransaxofonisten Anders Paulsson, konsertorganisten, kompositören och folkmusikern Gunnar Idenstam, nyckelharpsvirtuosen Johan Hedin, opera- och konsertsopranen Marie Alexis, samt Sigtuna Sångensemble och Sigtuna Kammarensemble. Dirigent: Greger Fellin. Inledning: Bo Ekman. EU-minister Birgitta Ohlsson håller ett tal på årets Forum-tema ”How can we agree to agree”.

Fri entré, kollekt tas upp under kvällen. Antalet platser är begränsat. Kom i god tid!

 

30 juni- 3 juli - Lyssna på de stora talarna i tältet

Alla plenarsessioner i Tällbergtältet är öppna för allmänheten i mån av plats. Vill man vara helt säker på att få en plats kan man föranmäla sig på Tällbergs egen hemsida. Klicka här för mer info om de öppna plenarsessionerna:

http://www.tallbergfoundation.org/TÄLLBERGFORUM/TällbergForum2011inSigtuna/TällbergForum2011Svenska/tabid/1091/Default.aspx

Länk till föranmälan:

http://www.webforum.com/form/tallberg/form.asp?sid=106360084

 

29 juni – 3 juli (kan komma att förlängas)

Missa inte Sigtuna Museums utställning – ”Rädda Historien – Klimatet hotar det förflutna”. Utställningen är resultatet av ett spännande samarbete med Historiska Museet i Stockholm och visar att miljöförstöring och klimatförändringar påverkar vårt gemensamma kulturarv.

 

2 juli - En kväll för framtiden

Programmet i korthet  

Kl 18.30–19.30, 36 inspirerande samtal

Delta i något av 36 inspirerande samtal runt om i Sigtuna kommun som berör allt från ”Mobilizing African Youth in a Sustainable Economy” till ”Ett samtal om kvinnors styrka genom aktivt arbete i kraftfulla nätverk” till den ”Stora Förnekelsen” och “The pursuit of happiness as the ultimate goal of national policy”. Ingen föranmälan krävs.

 

Kl 18.30-19.30 Ett särskilt samtal på Hotell Kristina

Sigtuna kommun står värd för samtalet ”Den Stora Förnekelsen”, där vi får möta Anders Wijkman, vice ordförande för Tällberg Foundation och Johan Rockström, professor och VD för Stockholm Environment Institut, Sverige.

                                                                         

Kl 20.00 Medeltidsparad

Medeltidsparad med mimare, dansare, akrobater, eldslukare och folk klädda i medeltidsdräkt från Stora torget till konsertplatsen vid Herrhagsängen, Mälarens strand.

 

Kl 21.00–23.00 Konsert

Den stora finalen. Stockholms Läns Blåsarsymfoniker tillsammans med kör framför Carmina Burana. Överraskande soloartister. Dirigenten Gustaf Sjökvist tillsammans med producenten Nigel Harvey utlovar en oförglömlig kväll.

Klicka på länken för att se hela programmet: http://www.e-magin.se/paper/bzq073h5/paper/1

 

Varmt välkommen!!


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se