2012-08-03 07:58Nyheter

Prisbelönt för sin bok om Svensk historia- möt Maja Hagerman på Sigtuna Litteraturfestival

null

Maja Hagerman är vetenskapsjournalist och författare. Hon lyckas på ett närmast unikt sätt, ofta i nära samarbete med ny och ännu pågående forskning, med konststycket att skriva oerhört spännande och medryckande berättelser. - Så lät det när Maja Hageman promoverades till hedersdoktor vid historisk-filosofiska fakulteten vid Uppsala Universitet.

Maja Hagerman fick en flygande start på sitt författarskap 1996 när hon vann Augustpriset för årets bästa fackbok för sin kritikerrosade debutbok Spåren av kungens män. Sedan dess har hon även skrivit andra böcker om medeltiden. I många av sina böcker har skrivit bland annat om Sigtuna. De senaste Försvunnen värld, utsågs till ”årets bok om svensk historia-2011”. 

Vi är stolta att kunna presentera ett författarmöte med Maja under Sigtuna Litteraturfestival den 18 augusti.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se