2011-09-20 14:58Nyheter

Pressinbjudan till Sigtunas seminarium på Business Arena

Pressinbjudan 

Sigtuna bjuder in fastighetsbranschen till seminarium för att locka fler att etablera sig i kommunen. Välkommen till seminariet "Sigtuna- så går landets första stad vidare". Seminariet går av stapeln onsdagen den 21 september kl.14.00 till kl. 15.00 på Stockholm Waterfront Congress, i lokal 27, våning 2.

Sigtuna kommun växer. Mer än andra! Sigtuna har Sveriges i särklass högsta inflyttning och antalet företagsetableringar är imponerande. På seminariet berättar näringslivets och kommunens företrädare varför;

 Anders Johansson, kommunalråd (S) berättar om samarbetet mellan kommun och näringsliv.

 Jan Persson, VD för Kilenkrysset, som ligger bakom uttrycket ”Bojkotta byråkratin” och framhäver att glädje och personkemi är nog så viktiga ingredienser i ett samarbete. Är det därför Sigtuna ligger i topp på Jan Perssons lista över företagsvänliga kommuner?

Tomas Andersson, PEAB Fastighetsutveckling, som just nu bygger en helt ny stadsdel med 900 bostäder i Sigtuna, varför just här?

Varmt välkommen till seminariet ”Sigtuna - så går landets första stad vidare”. Vi möts i lokal 27, våning 2. Eller möt oss i vår monter nr 72!

Bakom seminariet och montern står Sigtuna kommun, Sigtunahem, Kilenkrysset, PEAB Bostad och Destination Sigtuna


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se