2015-04-01 10:50Nyheter

Nya recept på höna, lagom till påsk

null

Dags att planera påskbordet. Höna är gott och förtjänar en återupprättelse, kanske redan till helgen. För trots att höna varit en uppskattad maträtt på våra bord, har den fått ge plats för kycklingen. Det är till och med så att det bränns runt 1 miljon hönor varje år, istället för att de läggs på tallriken.

Galet tycker kockarna på hotellen runt Sigtuna och Arlanda.

Nu vill de vara med och välkomna hönan tillbaka – ekologisk och KRAV-märkt. Samtidigt som  hönan inte längre är helt omöjlig att få ta i. Den börjar finna sin plats på matbutikernas hyllor igen.

Goda råvaror ska tas tillvara. En viktig del i en hållbar utveckling är ju att inte producera mer än vi använder. Och att faktiskt använda det vi producerar.

Kockar på hotellen runt Arlanda och Sigtuna har därför lagt ner sin tid, sin själ och sin yrkesskicklighet för att bidra till återupprätta hönan. Lagom till påsk delar de med sig av än fler recept. 

En ny uppdaterad receptsamling ges ut. 

Vad sägs om örtfärserad höna eller höna med ramslök och rostad kummin eller varför inte terrin på ekologisk värphöna?

Och bonusrecepet står att hitta på http://hallbardestination.se

Allt för att fler ska låta sig inspireras.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se