2012-11-20 09:33Nyheter

Natursköna Herresta Lada i ny regi

null

Den 26 oktober fick Herresta Lada nya ägare efter flera framgångsrika år med Marita och Lasse Haglund. Stafettpinnen tas över av Heléne Zachrison och Tord Olsson som kommer att driva och utveckla Herresta Lada vidare.

 Lagom till jul kommer Herresta Lada att öppna portarna under 2 helger; den 24-25 november samt den 1-2 december. Mellan kl 11.00 – 17.00 är både caféet, butiken och utställningarna öppna.

- Herresta Lada är öppet för alla som vill komma ut och njuta av miljön och ta en fika samtidigt som man får möjligheter att titta på lokala utställare. Nu kommer dessutom allt som serveras på caféet att vara ekologiskt, berättar Tord och Heléne.

Herresta Lada inrymmer flera olika typer av verksamheter utöver det ekologiska caféet. Det finns en butik med inrednings- och designartiklar, konstutställningslokaler, fyra övernattningsrum för uthyrning, två konferensrum samt olika förrådslokaler för magasinering.

Herresta Ladas nya ägare Heléne Zachrison och Tord Olsson, arbetar till vardags som organisationskonsulter, inriktat på grupp- och ledningsutveckling, kommunikation och samarbete. Eftersom Herresta Lada är utrustat med 2 kompletta konferensrum finns nu goda möjligheter att hålla utbildningar, kurser och workshops i de egna lokalerna, säger Heléne och Tord.

 Det blir också möjligt för privatpersoner att hyra ladan för privata fester såsom bröllop, födelsedagar eller för att fira olika högtider.

 – Vi ser fram mot att fortsätta utveckla Herresta Lada till att bli en vacker och inspirerande plats för alla besökare och samtidigt ett attraktivt och naturligt utflyktsmål för kommunens invånare och övriga intresserade.

Under den första helgen finns möjlighet för besökarna att komma in med förslag på hur Herresta Lada bäst kan användas och utvecklas. Alla som lämnar in förslag kommer att belönas med en liten överraskning.

 - Vi ser också fram mot att lära känna en ny bygd och alla människorna här. Hittills har vi känt oss väldigt välkomnade av såväl tidigare ägare, grannar och andra vi mött från kommunen och från olika lokala föreningar, säger Tord & Heléne.

 

För mer information, var vänlig kontakta: Heléne Zachrison, helene@herrestalada.com, 0735 – 46 56 10, eller Tord Olsson, tord@herrestalada.com, 070 – 201 14 30.

 

För mer information och bilder, se: www.herrestalada.com. På hemsidan kan du även finna en karta för att hitta hit samt GPS koordinater.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se