2013-08-16 09:00Nyheter

Mormor, Hitler och jag filmvisning och samtal under Sigtuna Litteraturfestival

null

Carl Johan De Geer medverkar i Sigtuna Museums utställning Från Ingegerd till Estelle med sin film Mormor, Hitler och jag om sin relation till mormor och hennes relation till Hitler och nazismen. 

Först visas filmen och sedan följer ett samtal mellan Carl Johan De Geer och Ted Hesselbom, chef för Sigtuna Museum. De talar om vår historieskrivning, om vad som blir berättat och vad som förblir dolt.

Filmen är 17 minuter.

Samtal hålls söndagen den 18 augusti, kl.13.00, Gröna Ladan. 


Ur programmet på Sigtuna Litteraturfestival:
Tobias Hübinette, Henrik Arnstad, Maria Sveland, Henning Mankell, Kristina Ohlsson, Patrik Lundberg, Roslund & Hellström, KG Hammar, Mattias Ronge, Åsa Nilsonne, är några av deltagarna. 

Årets Sigtuna Litteraturfestival genomförs i brett samarbete mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se