2011-05-26 15:09Nyheter

Mats Jonasson Exclusive 2011 på Steninge Slott

null

Konstglasutställning, 11 juni- 14 augusti

Steninge Slott fortsätter sin tradition av att visa konstglas av yppersta klass. Sommarens utställning heter MATS JONASSON EXCLUSIVE 2011, en världsutställning av glaskonstnären Mats Jonasson.

MATS JONASSON EXCLUSIVE 2011 är något helt annorlunda, där glaset och järnet får mötas i en spännande fusion. Tack vare glasbrukets eget järngjuteri har en speciell teknik tagits fram.

– Gjuteriet har alltid tidigare använts för att göra formar för glastillverkning, nu är det istället en del av konstverket, förklarar Mats.

Mats Jonasson är detaljernas mästare och har i mer än 30 år satt sin unika prägel på glasbruket i Målerås, som bär hans namn. Mats Jonasson Målerås står för förnyelse men förvaltar samtidigt svenskt glaskonsthantverks traditioner. Redan 1890 började man blåsa glas i Målerås. I 120 år har där formgivits och tillverkats glas som funnit sina ägare världen över.

Mats Jonasson Målerås vill värna sin unika kunskap samt med fantasi och lust förnya det småländska glaset. Äger du ett föremål från Mats Jonasson Målerås är du garanterad en helsvensk skapelse i kristall.

För ytterligare information:

www.matsjonasson.com 


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se