2011-11-11 17:17Nyheter

Julmarknader i Sigtuna

null

Här i Sigtuna kan du uppleva julen i kubik!

Besök någon av våra mysiga julmarknader, upptäck det stora utbudet av julbord, njut av opera på Hotell Kristina och inspireras av Stora Brännbos julgransutställning. Och överallt fri parkering!

12 nov-23 dec Steninge slott
Redan till helgen startar Steninge slott sin årliga julmarknad, Sveriges största inomhusmarknad. Öppen varje dag 12 november -23 december för besökare, öppettider: mån-fre 11-18, Lör-Sön 10-17.

26-27 november Skokloster Slott
På Skokloster Slott är det traditionell julmarknad hela helgen den 26-27 november kl.11-16 med julbord och glögg, visningar av Skoklosters slott, julsånger och pysselstuga.

27 november, 4, 11, 18 december - Sigtuna Julmarknader
De fyra söndagarna före jul fylls Sigtuna stads gator och torg med julkänsla från förr.
Traditionell torghandel med alla de klassiska julvarorna, tomtar, kransar, senap, korvar och mycket mer. Musik och dans kring granen, Luciafirande och besök av tomtemor och tomtefar, pepparkakor och änglar. Marknaden pågår på Stora gatan, Stora torget och Lilla torget. Även Sigtuna kulturgård har en egen julmarknad.
PS. Lördagen den 26 november är det smygstart med Jul på Sigtuna Museum och Skyltlördag i butikerna - kom och tävla om fina priser för vuxna och barn.


Julgransutställning på Stora Brännbo
Rösta på din favoritgran! Välj mellan 23 vackert dekorerade granar på Stora Brännbo Konferens och Hotell. Utställningen och röstningen pågår mellan 25/11 till den 15/12. Öppet dygnet runt alla veckor mellan måndag kl. 7 till fredag kl. 17 samt 1:a och 2:a advent mellan kl. 11-22.

Välkomna!


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se