2012-08-10 07:42Nyheter

Ilon Wikland talar om lusten att teckna på Sigtuna Litteraturfestival

null

Möt Ilon Wikland., en av våra mest folkkära illustratörer, på Sigtuna Litteraturfestival. Ilon har gett liv till många figurer i Astrid Lindgrens värld; Mio min Mio, Ronja Rövardotter, Karlsson på taket, Madicken... listan är lång. 

I höst kommer hennes nya bok "Sotis". Den handlar om ett barns sorg över en katts försvinnande och sedan om att finna en ny glädje. En liten berättelse om stora saker. Med illustrationer som gör att man inte behöver några bokstäver.

På Sigtuna Litteraturfestival möter hon barnen och samtalar om att ha kvar lusten och ständigt hitta ny inspiration - för Ilon WIkland tycker fortfarande att det roligaste som finns är att teckna.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se