2014-08-19 12:00Nyheter

Hoppfulla perspektiv på klimatkrisen under Sigtuna Litteraturfestival

null

Möt Naturskyddsföreningens generaldirektör Svante Axelsson under Sigtuna Litteraturfestival och hör honom tala om sin nyutkomna bok Vår tid är nu: Tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisenen både otålig och optimistisk bok om våra framtida utmaningar på miljöområdet. 

Svante Axelsson menar att omställningen till ett hållbart och klimatsmart samhälle inte bara är nödvändig, utan faktiskt också mycket lättare än vad vi tror. De första stegen är rentav lönsamma även om vi exkluderar klimatnyttan och Sverige har allt på att vinna på att gå i täten. 

I ett samtal med Jens Johansson, hållbarhetskonsult på U&We, diskuterar de utmaningar, möjligheter och lösningar.

Samtalet är en del av Sigtuna Litteraturfestival och hålls: 

Söndagen den 24 augusti kl.10.30, Stora Brännbo Konferens och Hotell, Sigtuna stad.


Mer ur programmet på Sigtuna Litteraturfestival 23-24 augusti:

Blommor -om blommornas kulturhistoria och odling med Elisabeth Svalin Gunnarsson

Rätt ur jorden -från förvirrade konsumenter till självförsörjande odlare. Journalisten Bella Linde och fotografen Lena Granefelt ger tips.

- Omställning Sigtuna berättar om stadsodlingspojektet som pågår i Drakegårdens trädgård.

För tredje året i rad bjuder Sigtuna Litteraturfestival på möten mellan författare och läsare i alla åldrar. Hela Sigtuna stad står som arena för över 80 programpunkter. Angelägna samtal och författarmöten varvas med sagoläsning, bokmarknad, litteraturgudstjänst, workshops, guidade turer och utställningar.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 

sigtunalitteraturfestival.se


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se