2013-08-09 09:00Nyheter

Henrik Arnstad diskuterar Älskade Fascism på Sigtuna Litteraturfestival

null

Sigtuna Litteraturfestival gästas av författaren, historikern och vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad. Arnstad är aktuell med sin nya bok Älskade Fascism: De svartbruna rörelsernas ideologi och historia. Boken handlar om fascismens uppkomst och framfart samt även om fascisternas relation till högerpolitik, rasism och Förintelsen. 
Henrik borrar sig även ner till fascismens ideologiska kärna för att definiera den så att vi lättare ska kunna uppmärksamma den när den hotar att upprepa sig. Han samtalar med Alexander Crawford från Tällberg Foundation om boken.


Samtalet äger rum söndagen den 18 augusti kl.11.30, Café Valvet. 

Årets Sigtuna Litteraturfestival genomförs i brett samarbete mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se