2013-08-05 09:00Nyheter

Författarfrukost med Åsa Nilsonne del av Sigtuna Litteraturfestival

null

Åsa Nilsonnes nya roman En passande död handlar om huvudpersonen Lina. Lina får en dag beskedet att hon drabbats av sjukdomen alzheimers. In det sista vill hon själv bestämma över sitt liv och öde, men när sjukdomen sakta tar över hennes liv, förlorar hon allt mer kontrollen att bestämma själv.

Åsa Nilsonne samtalar om boken med sina läsare. Boken lyfter viktiga frågor, bl a vem som ska ta ansvaret för att vår självbestämmanderätt blir respekterad när vår hjärna inte längre fungerar som den en gång har gjort. 

Frukosten är en del av Sigtuna Litteraturfestival och går av stapeln söndagen den 18 augusti kl.09.00, Stora Brännbo Konferens och Hotell.

Under festivalens två dagar kommer Åsa Nilsonne även att diskutera med bl a KG Hammar och Marie Ryd om att vårda sin inre människa samt med Karin Alvtegen om vårt förhållande till döden. 


FRUKOSTINFORMATION
Frukost serveras i Stora Brännbos matsal mellan kl. 8.00-10.00.
Frukostbiljett köpes i receptionen. Pris: 140 kr per person.

Författarmötet sker i lokal nära matsalen dit du kan ta med dig din frukostbricka. Man kan givetvis lyssna till denna programpunkt utan att äta frukost, då behöver du bara ta med dig din biljett.
Det finns även festivalerbjudande på övernattning på hotellet, då ingår självklart frukost.

Telefon: Stora Brännbo: 08-592 575 00  storabrannbo.se

Frukosten genomförs i samarbete med the breakfastbookclub.

Årets Sigtuna Litteraturfestival pågår den 17-18 augusti och genomförs i brett samarbete mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se