2013-07-17 09:00Nyheter

Författarduon Erik Axl Sund gästar Sigtuna Litteraturfestival

null

Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundqvist är författarduon som under pseudonymen Erik Axl Sund har skrivit succéböckerna: Kråkflickan, Hungerselden och Pythians anvisningar. Just nu är de högaktuella med den nya boken Glaskroppar. Glaskroppar handlar om vad extremt kreativt skapande och drömmen om det stora genombrottet kan göra med människor. 

Möt författarduon lördagen den 17 augusti kl.13 i Gröna Ladan.  


Ur programmet på Sigtuna Litteraturfestival:

Henning Mankell, Maria Sveland, KG Hammar, Roslund & Hellström, Kristina Ohlsson, Karin Alvtegen, Po Tidholm, Caroline Krook, Åsa Nilsonne, Bengt Göransson, Carl Johan De Geer, Ted Hesselbom och Anders Wijkman är några av deltagarna.

Årets Sigtuna Litteraturfestival genomförs i brett samarbete mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. 

Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se