2015-03-25 13:09Nyheter

Earth Hour i Sigtuna

null

Lördagen den 28 mars kl.20.30-21.30 är det dags för världens största klimatmanifestation ”Earth Hour” och flera av Sigtunas hotell engagerar sig. På Clarion Hotel Arlanda släcker man ner och erbjuder en meny dedikerad Earth Hour.

På Radisson Blu SkyCity Hotel och Radisson Blu Arlandia Hotel pågår aktiviteter under hela mars. För den egna personalen visas en miniutställning och varje vecka får personalen information på temat hållbarhet, ett vegetariskt alternativ serveras i personalmatsalen alla måndagar i mars och man arbetar aktivt med att rapportera svinnet från personalmatsalen i syfte att minska detta I framtiden.

Som gäst får du information om Earth Hour i nyckelfoldern och i välkomstbrev. Restaurangen The Gate erbjuder under hela månaden klimatsmart trerättersmeny, lokalproducerat och ekologiskt odlat öl, ekologisk månadens drink och Fairtrade-kaffe I baren.

Under Earth Hoursläcks så många lampor som möjligt. Restaurang The Gate bjuder på gratis klimatsmarta snacks och i baren blir det Live unplugged-musik med levande ljus.

Är du på plats kan du även vara med i en Instagram-tävling där den bästa bilden tagen I baren under Earth Hour taggade #earthhour #bluarlandia vinner en gratis helgövernattning på Radisson Blu SkyCity Hotel eller Radisson Blu Arlandia Hotel .


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se